Середа, 11 вересня 2019 09:21

В ДК «Укроборонпром» обговорили перспективи впровадження адитивних технологій в авіабудуванні

На базі ДП «Одеський авіаційний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», наприкінці серпня ц.р. було проведено робочу нараду з керівниками авіаційних заводів. Тема наради: «Проблемні питання у впровадженні заходів імпортозаміщення на підприємствах».

Під час наради були запропоновані рішення підвищення ефективності виробництва та імпортозаміщення завдяки освоєнню адитивних технологій. Чи не вперше у нараді з доповідями та презентаціями брали участь представники приватного сектору.

Зокрема, Інститут титану (м.Запоріжжя) запропонував металеві суміші у вигляді порошків для вирощування деталей за адитивною технологією LPM.

Компанія Prostir3D презентувала зразки виробів та технологічного оснащення для авіаційної галузі, виготовлені за адитивними технологіями з високотехнологічних сучасних термопластиків.

Також фахівцями компанії Prostir3D були запропоновані новітні методи розв'язання питань з виготовлення деталей та запасних частин до авіаційної техніки. Наведені приклади успішного використання підприємствами КБ Південне та ДП Антонов у своїх виробах деталей з матеріалу ULTEM 9085, який має сертифікат для використання в авіаційній техніці. Таким чином на сьогодні є можливість розв'язувати питання імпортозаміщення.

Але не тільки імпортозаміщення цікавило присутніх. Як зазначив глава ДК «Укроборонпром» Айварас Абромавичус, на сьогоднішній день пріоритетним завданням концерну є створення сучасної конкурентоспроможної авіаційної техніки. А для реалізації амбітних планів виробникам і конструкторам треба перейти від пострадянських застарілих технологій, до надсучасних західних. Наприклад, таких, які пропонує компанія STRATASYS

Сучасні тренди у промисловому виробництві говорить про те, що термопластики та композитні матеріали ефективно замінюють метали. Несучи рами, елементи каркасу, силові деталі, кронштейни, та багато іншого вже можливо отримати методом 3D друку.

Зразки деталей виготовлених за адитивною технологією LPM та FDM будуть представлені на стенді компанії PROSTIR 3D на XVI Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека ‑ 2019», яка з 8 по 11 жовтня 2019 року відбудеться в Міжнародному виставковому центрі в м. Києві.

  YouTUBE Beryl EB

 

Напишіть нам

Контакти

ТОВ "КБ "БЕРИЛ"

02002, Україна, м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 6В, будинок "Літера А"

office@beryl.org.ua
ruban_a@beryl.org.ua